Stránky

Stránky

pátek 9. ledna 2015

Úkoly na pondělí

Dnes jsme udělali pořádný kus práce, co se týká čtení, zvláště čtení s porozuměním. Ve slabikáři jsme četli na str.25 článek, který děti později samostatně namalovaly, tedy obrázek z článku. Jen asi dvěma dětem se to nevyvedlo. Dobře šlo postřehování psacího písma.
V matematice jsme pokračovali v odčítání tří čísel; za úkol mají děti na str.15 cv.3 a 6 - neopisovat, ale napsat = a výsledek. Pár příkladů odtud bude v pondělí na opis z tabule.
V písance mají děti dokončit stránku a na poslední řádek znovu napsat ta 3 slova z předchozích řádků.
Dnes jsem ale byla hodně nespokojená s pozorností, a to při zadávání úkolu. Jasně a x krát jsem zopakovala, co mají psát ve škole a co si označit na doma a víc jak polovina to mastila ke konci stránky. To už by opravdu nemělo být; vždy jasně a opakovaně zdůrazním, co je za DÚ, že si mají hvězdičkou označit, ale skutečnost kulhá. Je leden.
V tělesné výchově jsem zjistila, že dělá velký problém levá a pravá, což bylo na podzim už v pořádku...házeli jsme a chytali míč, byla to legrace; chvílemi to vypadalo, že nás napadli mimozemšťani .....levá noha, pravá ruka....:-)))))

Poslala jsem na vyprání cvičební úbory a ručníky / ty pár dětí nemá podepsáno a nepozná! /. Zřejmě si utírají ruce do mého nebo prostě něčího...:-))))))))
...to byl dneska den...:-)))

Přeji Vám pěkný víkend a doufám, že příští týden bude lepší co do kázně a pozornosti.
JL

PS  Během příštího týdne budeme psát testík z češtiny i matematiky - prostě ověření, jak na tom děti jsou a jestli známka souhlasí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.